Aug 05

Trebuia să cumpăr neapărat nişte hârtie igienică. Şi nişte linguriţe de unică folosinţă. Eventual şi alte chestii, gen ţigări şi mărunţişuri de ronţăit în timp ce stau lângă calculator. Poate chiar şi ceva de mâncare. Sau alcool.

E Plus la doi paşi de mine. Ignor căldura şi mă duc. Intru împingând la căruţ. Trântesc în el ce am de trântit. Mă plimb printre rafturi ca un cumpărător interesat de marfă, deşi practic eram interesat doar de aerul lor condiţionat care ţine locul la o temperatură suficient de răcoroasă. Mă holbez liniştit la un decolteu taaaaaaare generos care se plimba pe acolo ataşat de o puştoaică.

Mă duc să plătesc. Intru pe culoar spre casă, îmi iau două pungi şi încep să trântesc din coş pe bandă. Când… zbang. Mă trezesc cu un fier în coaste. Mă întorc pregătit să îi zic de mamă şi îmi dau seama nu doar că mă-sa e moartă de mult, dar în scurt timp se vor şi întâlni amândouă. Chiar din cauze naturale. Mai exact, căruciorul ăla care se înfipsese în coastele mele era împins de o… bătrână ar fi exagerat spus. Aşa că era împins de o băbătâie. Care se uită chiorâş la mine şi trage doi centimetri înapoi de el. Fără scuze, fără pardon. Pur şi simplu. Apoi continuă să se zgâiască la mine.

Asta e, fie, se mai întâmplă. Se poate întâmpla oricui. Rămân calm. Mă întorc şi mai pun două chestii pe bandă. Zbang! Încă un cărucior peste coaste. Măi să fie! Mă întorc iarăşi, babeta continuă să se chiorască la mine. Şi chior să fi fost şi tot puteam citi fără problema dezgustul din privirea ei.

Am plătit până la urmă. După ce mi-am mai luat un cărucior peste oase. Ok, nu pot spune că arătam extraordinar. Părul lung, barbă MARE, tricou, tatuaje, pantaloni scurţi, adidaşi.

Ce-o fi vrut? Să mă duc să îmi cumpăr două-trei chestii îmbrăcat la costum? Eventual proaspăt ras şi tuns scurt? Nu, mersi. O fi vrut să îi cedez locul, să intre la rând înaintea mea? Putea să mă roage. Oricum răspunsul ar fi fost unul singur: MORI! Vrei înaintea mea? Da, îţi cedez locul meu pe lista de aşteptare la aia cu coasa. Du-te tu prima. Vrei să fii prima? Ai prioritate la biserică, să îţi citească popa. Ai prioritate la trecut strada pe roşu când vin maşinile. Ai prioritate la picat în vreo gură de canal după ce plouă. Ai prioritate la cimitir. Vrei şi la supermarket? Mori. Sau stai acasă. Şi aşa ieşiţi pe stradă doar să vi se facă rău după primii zece metri.

Leave a Reply