Nov 23

Cred că este un fenomen destul de general: majoritatea celor ce lucrează în IT şi au un blog, mai devreme sau mai târziu vor începe să posteze diverse chestii legate de bucătărie. Reţete, experimente, mâncăruri. Parcă am văzut asta odată la Cop, am văzut sigur la Softman, văd frecvent la Dexter. Şi la mulţi alţii, dar nu dau prea multe nume.

Şi nu văd asta neapărat la oameni care au prea mult timp liber. Însă sunt unii care îşi fac timp pentru aşa ceva. Se poate numi activitate creativă. Sau recreativă.

În urmă cu ceva ani (adică acum vreo 7) bucătăream în draci. Mai ales când mă găseam în bucătărie cu frate-miu. Şi în perioada aia eram amândoi în stare să încropim ceva de mâncare din orice prindeam prin frigider. Lăsând deoparte că rezultatele erau delicioase, mai arătau şi bine.

Acum am (în sfârşit) o bucătărie la îndemână. Un frigider mai mult sau mai puţin plin. Un aragaz. Cu tot cu cuptor. Câteva ustensile de bucătărie. Alea basic. Încă nu am tot ce mi-aş dori, nu am un cuptor cu microunde, nu am nici măcar o tavă mai serioasă. Sau o tigaie bună. Eventual cu fund de teflon. Dar alea, câte sunt, pot fi folosite.

Am din când în când şi ceva timp liber, mai ales că sunt mai mereu acasă. Drept urmare… încep experimentarea. Mai întâi cu ceva reţete adunate de pe net, plus reţete dictate de mama prin telefon… şi voi ajunge la un moment dat şi la improvizaţii.

Aşadar… să îi dăm drumul.

Leave a Reply