Jun 15

Am tot pomenit de câteva ori bune până acum de “barul lui Apaşu”, însă nu am apucat niciodată să scriu două-trei vorbe despre locul acesta, deşi merită din plin.

Aflat sub sloganul “Templul renaşterii şi regăsirii de sine”, “La Apaşu” este locul unde mă opresc cel mai des. Pentru o bere rece, pentru un suc (rece), pentru şurubărit ceva (motoreta mea oricum stă mai mult acolo decât la mine), pentru o vorbă, pentru o glumă, pentru orice. De ajuns se ajunge foarte simplu. E pe str. Economu Cezărescu, la numărul 43. Adică la 50 de metri de “Pui De Urs”. Sau la câteva minute depărtare de staţia de metrou Grozăveşti.

Barul e micuţ, atmosfera prietenoasă. Desigur, nu pentru manelari. Motociclete parcate mai mereu pe trotuarele din faţa barului, muzica (sau cea mai mare parte a ei) rock, oamenii super ok, berea rece şi ieftină (5 lei Ursus, 4 lei Timişoreana). În cea mai mare parte a timpului muzica vine de la calculator (Winamp), iar fiecare îşi poate cere melodia preferată. Din playlist sau de pe YouTube.

Vara este terasa deschisă, iarna este suficient de mult spaţiu înăuntru. De obicei în weekend-uri sunt concerte live, scena amenajată permiţând fără probleme acest lucru.

Ar fi multe de spus despre acest bar. Însă aş avea de scris mult prea mult. Aşa că las doritorii să vadă cu ochii lor, să se simtă bine şi să bem un pahar (sau o sticlă) împreună.

Leave a Reply