Jul 24

E ora 7. Încă stau închis în birou la servici. Încă plouă. Lordu’ a zis de câteva ori bune azi ceva de ieşit la Apaşu’. Da’ plouă.

Problema 1: Nu am echipament complet. Şi nu am înca nimic impermeabil. Exceptând casca (sper).
Problema 2: Nu sunt sigur dacă motoreta va coopera. În sensul că nu sunt suficient de sigur pe electrică.
Problema 3: Nu am mai mers până acum cu Vaca pe ploaie. Şi în nici un caz prin oraş.

Da’ stau de ceva vreme şi mă holbez pe geam la ploaie. Şi mă roade. Rău.
Mă uit la prelata din parcare şi simt cum mă mănâncă degetele.

Mai stau un pic… Încă mă mai gândesc. Nu sunt complet hotărât.
Însă dacă ies… În nici un caz nu ies pieton.

Până când mă anunţă Lordu’ că are o problemă. Urgentă. La Dristor. În momentul acela nu îmi mai pun întrebări. Îmi înfig picioarele în bocanci. Îmi arunc un hanorac pe mine. Îmi prind armura. Îmi prind genunchierele. Îmi pun mănuşile. Fără degete. De chopper. Îmi arunc rucsacul în spate. Îmi iau casca şi traversez parcarea prin ploaie.

Înfig cheia. Pun contactul. Dau un buton. Şi nimic. Mai dau unul. Nu are putere. Robotic, demontez şaua. Scot bateria din maşină. Scot fişele din rucsac. Pun plus la plus şi minus la minus. Dau un buton. Porneşte. Strâng totul în urma mea. Îmi aşez casca. Oftez. Şi plec.

După vreo două ore jumătate intru înapoi pe uşă. Pantalonii uzi fleaşcă. Mănuşile ude şi lipite de degete. Părul (exceptând cel de sub cască) ud. Hanoracul ud. La fiecare pas bocancii lasă dâre de apă. Dar zâmbesc. Fericit.

Am făcut-o şi pe asta. Nu mi-a mai păsat de ploaie. Au fost momente în care nu mai vedeam nimic prin vizieră. Ştergeam cu mâna şi vedeam ceva pentru câteva secunde. Mai deschideam viziera şi ploaia mă lovea direct peste faţă. La semaforul de la Apărătorii Patriei când am oprit mi s-au dus picioarele în apă până peste glezne. Pe lângă Autovit am trecut printr-o baltă şi mi-a sărit apa până pe rezervor. Şi în poală.

Dar zâmbesc. Fericit. Drăcuşorul de pe umărul stâng a fost mai puternic azi. Am făcut întocmai ce mi-a şoptit…

Leave a Reply