Sep 02

Un pic mai devreme îmi sună telefonul. Abonament Orange, pe firmă. Numărul care mă apela… ascuns. Ok, răspund. Se recomandă ca fiind Rusu Ioan, de la Orange. Începe să povestească ceva cum că trebuie să primim nu ştiu ce două telefoane cu 3G iar pentru asta trebuie să confirm sunând tot la ei de pe alt telefon.

Nu mă prind la început, îmi cere să iau alt telefon Orange şi să formez 200, apoi să apropii cele două telefoane să audă robotul în celălalt. Fac asta, nu le ţin prea apropiate pentru că sunt curios ce e la 200, închid celălalt telefon şi revin la mine în birou. Ăla îmi zice să mai fac asta încă o dată, mie deja mi se pare suspect, găsesc rapid o scuză că mi s-a terminat bateria celuilalt telefon şi îi zic să rămână la telefon până pun la încărcat celălalt telefon şi îl deschid. Între timp caut pe Google ce anume face acel 200, şi găsesc ceva detalii la Orange pe site.

Formeazã numãrul scurt 200 de la telefonul tãu Orange si urmeazã instructiunile.

Astfel, apasã:

  • tasta 1 pentru a-ti alege tarifele pentru convorbirile nationale
  • tasta 2 pentru a alege sau modifica cele 5 numere favorite
  • tasta 3 pentru a activa sau dezactiva serviciul Roaming
  • tasta 4 pentru a activa serviciile Acces WAP, Acces Mobil Internet si Comunicatii Mobile de date
  • tasta 5 pentru a activa sau dezactiva Mesageria Vocalã sau pentru a-i mãri sau micsora timpul de reactie

Tot nu sunt mulţumit de ceea ce găsesc, îi zic ăluia să aştepte că telefonul a pornit dar este momentan folosit de către şeful meu, ăla devine din ce în ce mai grăbit. Îi zic să revină cu un telefon în câteva minute, şi găseşte repede scuza că nu poate, ca nu merge aşa, că trebuie făcut acum.

Las telefonul pe birou, cu ăla încă aşteptând, şi mă duc dincolo. Îl rog pe şefu’ să formeze 200 şi ascultăm. Normal, începe robotul cu “Pentru reîncărcarea unui cont prepay…”. Revin la telefonul meu. Ăla deja închisese. Nu trece un minut şi sună iarăşi.

Întreb ce anume trebuie să fac exact, îl mai ţin câteva minute la telefon după ce îl mai ţinusem vreo 10 înainte, apoi îl întreb: “Şi… cartela cui o reîncarc eu făcând asta?” Ăla devine nervos, că nu, că nu e vorba de aşa ceva, că promoţie, că serviciu gratuit…

Îi cer numele superiorului lui şi zice că nu are voie să dea asemenea detalii. În schimb îmi mai spune încă o dată că pe el îl cheamă Rusu Ioan. Mai încerc încă o dată, şi îl întreb cine administrează abonamentul meu Orange, că trebuie să ştie. Primesc un ultim răspuns de la el: “Mama!”. Şi închide.

Exact. Mă-ta.

Leave a Reply